Traditioner i de Skandinaviske lande

Vidste du, at der i de skandinaviske lande er nogle meget forskellige juletraditioner? Her er blot nogle få af dem:

I Danmark er det tradition at spise ristet karpe juleaften. Dette bliver normalt efterfulgt af en middag med stegt and eller gås.

I Norge kaldes hovedmåltidet juleaftensdag “jule”kveldsmat. Den består typisk af røget laks, sild, fladbrød og champagne.

I Sverige kaldes hovedmåltidet juleaftensdag “julbord”. Det består typisk af en række forskellige retter, herunder skinke, svinepølse, kartoffelmos, sovs, tranebærsauce og meget mere.

Så hvis du nogensinde er så heldig at fejre jul i et af de skandinaviske lande, skal du prøve nogle af deres unikke og lækre traditioner!

Midsommer er en helligdag, der fejres i mange dele af Skandinavien. Helligdagen har sine rødder i den hedenske æra, og den var oprindeligt et tidspunkt, hvor man fejrede sommersolhverv. I dag fejres helligdagen stadig med bål, fest og dans.

I Sverige er midsommer kendt som Midsommar. Helligdagen fejres den 24. juni, den længste dag på året. På denne dag spiser svenskerne traditionelt en særlig sildemad kaldet sillgryta. De drikker også gerne snaps og øl.

I Norge er midsommeren kendt som Syttende Mai. Helligdagen fejres den 17. maj, den datoen for underskrivelsen af den norske forfatning. På denne dag spiser nordmændene traditionelt en særlig type fladbrød kaldet lefse.

I Danmark er midsommer kendt som Sankthansaften. Helligdagen fejres den 23. juni, aftenen før Sankt Johannes Døberens dag.

Midsommer er en særlig tid i Skandinavien. De lange dage og varme nætter er perfekte til at fejre med venner og familie. Hvis du nogensinde er i regionen i denne periode, skal du sørge for at deltage i festlighederne!

About the author