From the Blog

Snus – et et livsstilsprodukt til den frie bevidste forbruger

Uncategorized

Hvad er snus

Snus er ved at blive den nye trend, og er blevet mere og mere udbredt, især blandt unge mennesker. Snus har været anvendt og udbredt i Sverige i mange årtier, men findes også i andre verdensdele, blandt andet USA, Sydamerika, Nord- og Sydafrika.
Snus er et nydelsesmiddel af findelt eller pulveriseret, gæret tobak, som er tilsat salte og forskellige smagsstoffer. Det aktive stof i snus er nikotin, ligesom i cigaretter, men i modsætning til cigaretter, skal snus ikke ryges.
Snus kommer i forskellige former. Ofte er tobakken pakket i små poser, som placeres under overlæben, og nikotinen bliver på den måde optaget i blodet gennem slimhinden. Snus findes også i løs form, som indtages på samme måde, men hvor man først presser den fugtige tobak sammen til en lille kugle med fingrene.

Historien om snus

I 1700 tallet blev snus indtaget nasalt (i næsen). Ved at kombinere lugtesnus og tyggetobak, opstod ideen om snus til munden. Det var svenskerne der i slutningen af 1700-tallet først fik denne form for snus, og skikken har bredt sig til blandt andet Amerika og Canada.Ofte bruges snus mod smerte i næse og halsregion, da det har en smertestillende affekt.

Mundsnusen blev for alvor populær i 1810-1840 i Sverige. I begyndelsen blev snus kun brugt af adelen og borgerskabet. Men med mundsnusen blev det populær at snuse, især blandt den almindelige befolkning.
Mange tror fejlagtigt at brugen af snus udelukkende er en svensk skik, men der snuses som tidligere skrevet i Usa og Canada, men også i Norge, Grønland, Danmark, Østrig, på Færøerne, i Algeriet, og andre lande.

https://ministryofsnus.com/da/.

Ministry of snus – kompromisløs holdning til kvalitet

Hos ministryofsnus.com kan du shoppe kvalitets snus. Samtidig tager Ministry of snus udgangspunkt i folkets røst, og kæmper fro valgfrihed til folket.