Mange af os kan nok huske det, fra da vi var små, med, at vi var bange for at komme for sent til time, så det kunne blive registreret som fravær i skolen – og bagefter skulle man også høre det fra ens forældre, når de fandt ud af det; og de var ikke særligt tilfredse.
Det er lidt en anden indstilling i dag, hvor man tager lidt mere let på den slags, og der findes da (desværre) også elever, som der ligefrem forsøger at finde frem til, hvordan de kan skulke mest muligt og strategisk, så de ikke ender med at få for meget fravær.
De kender jo godt konsekvensen af fraværet, men det tager de hellere med, end at de skal igennem nogle kedelige timer, hvor de så kunne have sovet længere om morgenen. Man kan jo altid studere derhjemme.
Senere i livet er det læring under eget ansvar, når man læser videre, men derfor kan man stadig blive noteret for fravær.
Nedbring fraværet med fraværsstyring
Men når man så kommer ud på en arbejdsplads, så kan man ikke bare blive hjemme uden at give lyd fra sig. Det er jo noget andet, når man er syg, og det ikke er ens egen skyld – og man vil trods alt ikke smitte ens medarbejdere – men i sidste ende er det jo også en slags fravær.
En masse fravær grundet sygdom kan jo også være et symptom på noget andet, så man eventuelt skal have en samtale med den givne ansatte for at høre, om vedkommende trives på arbejdet, eller der er problemer derhjemme.
Så er der jo (desværre igen) også den slags medarbejdere, der forsøger at løbe om hjørner med kontrollen af fravær, og de forsøger måske endda at skære hjørner af tiden, så de kan gå tidligere, eller de møder ind senere og gætter, at der ikke er nogle, der vil opdage den.
Den slags er ikke effektivt for en arbejdsplads, men heldigvis kan man med fraværsstyring med fraværsregistrering få dannet et bedre system over det, så man kan se, hvor meget fravær der er tale om.