Less is more

Begrebet FOMO

Begrebet ‘FOMO’: Fear og Missing Out – på dansk ‘angsten for at gå glip af noget’ – er efterhånden blevet en grundstemning i den danske kultur. Det moderne forbrugersamfund er blevet et oplevelsessamfund, hvor vi alle stræber efter at opleve mest muligt i vores tid på jorden. Tilværelsen fyldes med intense, afvekslende og begivenhedsrige oplevelser, som vi tror giver livet værdi.

Problemet er dog, at hver gang vi vælger noget til – hvad enten det er en ferie, et job eller en kæreste – vælger vi også noget fra, og angsten for, om vi har valgt forkert og dermed går glip af noget bedre, bliver valgfrihedens følgesvend.

Psykologer taler alvorligt om bagsiden af medaljen af denne valgfrihed, som de kander valgfrihedens tyrani. Der er risiko for, at vi bliver evigt utilfredse med det vi har, når vi tror der er mulighed for at få noget andet.

I dag skal vi gøre og opleve mest muligt, fordi vi skal holde hjulene i forbruger- og vækstsamfundet i gang. og livet skal levet fuldt ud, vores potientiale skal ‘realiseres’ og vi skal ‘gribe dagen’.

Men måske er det at gå glip af noget, ikke noget vi skal begræde. Tværtimod kan det have en elementær værdi. Når vi vælger noget bestemt og forpligter os på det, tvinges vi også til at vælge noget fra. Vi skal derfor ikke fortryde vores fravalg, fordi det gør os til dem vi er.

Men hvordan lærer man at gå glip af noget? Der kan vi vende blikket mod filisofien ‘less is more’, og derigennem opnå mere stilhed, nærvær og sindsro.

Selvforkælelse, eller gaven til de nære relationer

Vores hjem afspejler også hvem vi er, og hvor vi nyder at opholde os. Her betyder tingene noget for os. Hos Otherstuff ligger en stærk passion for skønhed,og kvalitet i højsædet, og hvor designet bygger på ‘less is more, med fokus på det simple og smukke i livet.

Otherstuff

About the author