Dynamics 365 Business Central

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at Microsoft informerede om, at de fra slut 2018/start 2019 ville stoppe fuldstændig med at opdatere deres Microsoft Dynamics C5 2012. Hvad er C5? C5 er et regningskabsprogram, som har været brugt bredt i både store og små virksomheder, men som sagt, bliver der nu ikke hverken udviklet eller opdateret yderligere på programmet C5. Som virksomhed og bruger af Dynamics C5, er det derfor nødvendigt at finde ud af, hvad man i stedet vil anvende som regnskabsprogram.

Microsoft anbefaler selv sine brugere af C5 at skifte fra Dynamics C5 til det nye regnskabsprogram Dynamics 365 Business Central. Dynamics 365 Business Central er en del af hele Microsoft Office 365-løsningen. En skybaseret løsning, hvilket vil sige, at alle apps og programmer ligger i Skyen, hvor man kan få adgang fra alle pc’ere og håndholdte medier, så længe de har en internetadgang.

Dynamics 365 Business Central er, ligesom C5, et regnskabsprogram. Det passer til både de små såvel som mellemstore firmaer, som beskæftiger sig med service, handel og produktion. Alle data fra C5 kan man flytte fra C5 og over til Dynamics 365 Business Central, hvis bare ens C5 er en version, som er max 2012-versionen. Med sin integration i Office 365, taler Dynamics 365 Business Central også sammen med mange af de andre programmer, man formentlig bruger i sin virksomhed eksempelvis Microsoft Power BI, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel, Microsoft Outlook samt flere af Microsofts 365-programmer.

Dynamics 365 Business Central gør det altså langt nemmere for virksomhedes IT-løsning at tale sammen. Man behøver ikke længere bruge en masse ekstra tid på, hvis man eksempelvis gerne vil lave statistikker og rapportering over omsætning og udgifter, idet Dynamics 365 Business Central kan arbejde sammen med Microsoft Power BI.

About the author