Arbejdsmarkedet efter pandemien

Danmark begynder lige stille at vende tilbage til status quo efterhånden som pandemien synes at være under kontrol. Det er rart ikke længere at skulle frygte Coronasmitte så snart, man vover at forlade sit hjem. Selvfølgelig ser vi stadig spor af Corona-bekæmpelsen i form af håndspritstandere, nyseskærme og afstandsmarkende gulvtape, mens visse forretninger kun tillader et bestemt antal kunder ad gangen.

Omend vi kan vende tilbage til det offentlige rum, er der desværre visse instanser, som har betalt en høj pris under landets “nedlukning”. Nogle virksomheder er således gået konkurs, mens visse ansatte har modtaget en fyreseddel.

En ny finanskrise?

Under karantænen har visse finanseksperter spekuleret på om stigningen af ledige antyder en ny finanskrise. Det er dog nok bedst ikke at råbe vagt i gevær. Trods alt er det ikke hver dag, vi oplever en pandemi. Derfor kunne ingen af os forudse, hvordan nedlukningen faktisk ville påvirke samfundet. Vi kan altid være bagkloge i forhold til, hvorledes man burde have tacklet virussen.

I sidste ende er det dog kun erhvervsspekulationer, og heldigvis ser vi, at antallet af ledige er faldet betydeligt efter genoplukningerne, mens jobopslag dagligt ruller ind. Så lad os nu se, hvordan tingene udarter sig henover de næste par måneder, inden vi fuldstændig tager de negative briller på.

About the author